News

Winnaar Pop Media Prijs 2017: Roosmarijn Reijmer

Op zaterdagmiddag 20 januari 2018 is voor de vierentwintigste keer de Pop Media Prijs uitgereikt. De winnaar is Roosmarijn Reijmer. De uitreiking vond plaats tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. De andere genomineerden waren Puna.nl en Gert van Veen.

De jury schrijft: ‘De afgelopen zes, zeven jaar heeft ze met een enorme gedrevenheid 3voor12 Radio een nieuw eigen gezicht gegeven. Ze had de bijna onmogelijk geachte opdracht het programma van Eric Corton voort te zetten, wat haar met ogenschijnlijk gemak lukte. Met een geheel eigen stijl waarin ze de moeilijkste elektronica een even vanzelfsprekende plek gaf, als de laatste hit van Katy Perry wist ze het onderscheid tussen underground en mainstream op te heffen.’

Lees het juryrapport.

De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre waarbij vooral wordt gekeken naar bijzondere prestaties in het afgelopen jaar. Kandidaten zijn individuen, of in een enkel geval initiatieven of projecten vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film, fotografie. Hierbij gaat het in alle gevallen om publicaties met als onderwerp popmuziek.

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (Popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Atze de Vrieze (VPRO 3voor12), Yolanda Ulger (PIAS), Wilbert Mutsaers (Spotify Nederland) en Rotjoch (101Barz).
De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,- dat door Buma Cultuur en Eurosonic Noorderslag beschikbaar wordt gesteld. Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Rotjoch, Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, Martin Bril, Gijsbert Kamer, VPRO’s 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers, Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele en Atze de Vrieze.