Cashless op Eurosonic Noorderslag 2017

UPDATE: Vanaf 14 februari is het niet meer mogelijk om een cashless profiel aan te maken. Als u eerder een profiel heeft aangemaakt en uw gegevens correct heeft ingevuld zal het resterende bedrag op uw chip worden overgemaakt naar de bankrekening die u heeft opgegeven. Het kan tot twee weken duren voordat het bedrag op uw rekening staat.

Als u nog overige vragen heeft over uw cashless account, mail dan naar cashless@remove-this.eurosonic.nl.

///////////

Deze editie van Eurosonic Noorderslag maken we betalen weer zo eenvoudig mogelijk. Samen met YouChip breiden we het cashless systeem uit en kun je aan de bar weer betalen met je polsbandje. Je staat minder lang in de rij, hoeft geen volle zakken met munten mee te dragen en na het festival kun je gewoon je resterende tegoed op je rekening teruggestort krijgen.

Als je een Eurosonic-kaartje of een passe-partout hebt dan krijg je een polsbandje met een chip. Kom je alleen voor Noorderslag dan betaal je met de chipkaart. In De Oosterpoort betaal je volledig cashless. Op Eurosonic betaal je in de zalen cashless of gewoon met cash en/of betaalkaart.

Hoe werkt het?

Top Up: Bij de Top Up punten kun je geld op je polsbandje of chipkaart zetten. De locaties in de stad vind je op de plattegrond hieronder en in de timetables. Noorderslagbezoekers zonder polsbandje krijgen een gratis chipkaart bij een van de Top Up punten. 
Online Profiel: Maak vooraf aan het festival een online profiel en laad daar alvast geld op. Bij het ophalen van je polsbandje staat je tegoed er dan automatisch op. Je kunt bij het opladen ook aangeven dat je het overgebleven bedrag automatisch op je rekening wilt ontvangen. Bezoekers van Noorderslag die vooraf geld op hun profiel hebben geladen, moeten hun ticket bewaren en kunnen hiermee bij het bemande Top Up punt in de entreehal het geld op een chipkaart zetten.
Online Top Up: Ook na het ophalen van je polsbandje kun je online geld opladen. Als je dit gedaan hebt, moet je wel nog langs een Top Up punt om het geld daadwerkelijk op je chip te laden.
Betalen: Je kunt nu met je polsbandje betalen. Bij de bar bestel je wat je wilt en op het teken van het barpersoneel scan je je polsbandje om te betalen. Op het display zie je je bestelling, het betaalde bedrag en het nieuwe saldo op je polsbandje.
Pot maken: Wil je gezamenlijk een pot maken? Haal bij een Top Up Punt een (gratis) chipkaart en waardeer deze op met het tegoed dat je gezamenlijk inlegt.
Geld terug: Op Eurosonic is het alleen mogelijk om online geld terug te krijgen. Tot 30 dagen na het festival kun je (alsnog) een profiel aanmaken door het nummer op de chip in je polsbandje of op je chipkaart in te vullen op de website en je bankgegevens in te vullen. Voor het terugstorten worden geen kosten in rekening gebracht. Op Noorderslag is het tevens mogelijk om bij het bemande Top Up Punt in de Entreehal je geld contant terug te krijgen.
Betalingsoverzicht: Conferentiebezoekers kunnen een week na het evenement in hun online profiel een betalingsoverzicht met BTW-specificatie downloaden. 

Service

Heb je nog een vraag tijdens het festival over het cashless betaalsysteem? Kom dan naar een Servicepunt. De locaties vind je op de plattegrond hieronder en in de timetables. Heb je vooraf of na afloop van het festival nog een vraag, mail dan met cashless@eurosonic.nl.

Goed om te weten:

  • Je kunt maximaal € 200,- op je chip zetten.
  • Polsbandjes met chip zijn alleen geldig als ze nog heel zijn en om je pols zitten.
  • Bij de Top Up punten kun je (zonder extra kosten) met cash, pin en creditcard betalen.
  • Op Eurosonic Noorderslag kun je bij de Top Up punten niet betalen met biljetten van € 200,- en € 500,-.
  • Op Eurosonic Air en in de 3FM tent kun je niet met contant geld afrekenen. Hier kun je ook met credit/debit/reguliere pinpassen betalen.