Programma

Gepresenteerd door: Buma/Stemra en de popcoalitie Verkiezingen 2017: Wat kan de (Pop-)Muziek uit Den Haag Verwachten

  • Conference
  • Nederlands


De Oosterpoort, B2 - Panel Room
15:00 - 16:00

De afgelopen tijd hebben Buma/Stemra en de Popcoalitie (pop)muziek op de politieke agenda in Den Haag gezet. Op 15 maart zijn de verkiezingen: wat kunnen we de komende jaren uit Den Haag verwachten?'

Moderator: Willem van Zeeland

Noorderslag speaker Ancilla van de Leest
Ancilla van de Leest
Piratenpartij (NL)
Het recht op zelfbeschikking is voor Piratenpartij-lijsttrekker Ancilla van de Leest een van onze belangrijkste burgerrechten. De vrijheid om je eigen keuzes te kunnen maken is daarmee voor haar het belangrijkste kernpunt van de Piratenpartij. Vrije toegang tot informatie zoals kennis, technologie en cultuur moet ook gezien worden als een fundamenteel burgerrecht en moet verankerd worden in onze rechtstaat. De huidige wetgeving omtrent intellectueel eigendom, auteursrecht en patentrecht vormt te vaak een belemmering voor deze toegang.
Noorderslag speaker Christiaan Serbanescu-Kele
Christiaan Serbanescu-Kele
SP (NL)
lid van de SP sinds 2010, lid PS Groningen 2015, 6e-jaars student geneeskunde, internationale betrekkingen/internationaal recht, onderzoeker afdeling chirurgie.
Noorderslag speaker Corinne van Ellemeet
Corinne van Ellemeet
GroenLinks (NL)
Corinne Ellemeet heeft geschiedenis en bedrijfskunde gestudeerd. Zij heeft onder meer gewerkt als netwerkdirecteur van de Natuur en Milieufederaties, adjunct-directeur van de Westergasfabriek BV en adjunct-directeur van economisch programmabureau Amsterdam Topstad bij de gemeente Amsterdam. Van november 2014 tot maart 2015 was zij Tweede Kamerlid voor Groenlinks.
Noorderslag speaker Esther Ouwehand
Esther Ouwehand
Partij voor de Dieren (NL)
Esther Ouwehand is Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren en zeer betrokken bij de Nederlandse popsector. Ze pleit ervoor om popmuziek een serieuze plek te geven in het cultuurbeleid en nam het initiatief tot een motie die vroeg om een integraal beleid ter ondersteuning van de popsector. De Popnota die daar het resultaat van is, is wat haar betreft een aardig begin - maar ook niet meer dan dat. Ze dringt aan op de nodige vervolgstappen.
Noorderslag speaker Ilco van der Linde
Ilco van der Linde
PvdA (NL)
Ilco van der Linde (53) organiseerde op zijn vijftiende de eerste Bevrijdingspop in Haarlem. Vervolgens werd hij organisator van alle Bevrijdingsfestivals in Nederland. Met 1 miljoen bezoekers in 14 steden nu het grootste mensenrechten-festival van Europa. In 2002 was Ilco mede-oprichter en internationaal directeur van dance4life, dat in dertig landen honderdduizenden jongeren betrekt bij het terugdringen van HIV/Aids. in 2009 startte hij wereldwijd MasterPeace, om met muziek en dialoog geweld te voorkomen in conflictgebieden. Op zijn 22e was hij in zijn geboortestad Haarlem het jongste raadslid van Nederland. Nu staat hij voor de PvdA op plek 19 van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. www.ilcovanderlinde.nl.
Noorderslag speaker Jan van der Plas
Jan van der Plas
Popcoalitie (NL)
Jan van der Plas is voorzitter van de Popcoalitie, het samenwerkingsverband van een groot aantal organisaties uit de pop- en dancemuzieksector. Daarnaast is hij directeur-eigenaar van het muziekproductiebedrijf Django Music & Publishing en bekend als publicist van onder andere De Muzikantengids.
Noorderslag speaker Joost van Keulen
Joost van Keulen
VVD (NL)
Joost van Keulen (37) is sinds 2007 politiek actief voor de VVD in Groningen. Eerst als lid van de Groningse gemeenteraad en vanaf 2012 als wethouder voor onder meer Economische Zaken en Innovatie, Stadsbeheer en Evenementenbeleid. Hij staat op plaats 36 van de VVD-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Noorderslag speaker Paul de Rook
Paul de Rook
D66 (NL)
Paul de Rook is wethouder in Groningen. Hij is onder andere woordvoerder Verkeer & Vervoer, Cultuur en Sport. Voordat hij wethouder werd zat hij voor D66 in de gemeenteraad, daarvoor was hij adjunct-secretaris bij de SER Noord-Nederland. Hij is geboren en getogen in Groningen.
Noorderslag speaker Willem van Zeeland
Willem van Zeeland
NTR (NL)
Willem van Zeeland heeft ruimte ervaring in de wereld van de popmuziek, onder andere als programmeur van Tivoli in Utrecht, manager Promotie & Projecten bij het Nationaal Pop Instituut en eindredacteur van VPRO's 3voor12. Momenteel werkt hij als Integraal Eindredacteur Internet & Innovatie bij de NTR.