Naast ons veelbelovende conferentie en muziekprogramma presenteert Eurosonic Noorderslag dit jaar iets nieuws: Eurosonic Extra. Dit programma bestaat uit verscheidene feestjes, sessies en netwerkborrels die worden georganiseerd door onze partners. Met deze gids weet je precies waar je je Groninger stadsroute uit moet breiden en welk feestje je niet mag overslaan dit jaar.

Gratis

Eurosonic Air

Grote Markt
Donderdag & vrijdag, 20:45 – 00:30
Zaterdag (i.s.m co-host Grunnsonic), 12:30 – 17:00
Gratis toegang.

Betaling aan de bar: Allen cashless / PIN

Voor het zevende jaar op rij brengt Eurosonic Noorderslag het gratis toegankelijke podium Eurosonic Air terug naar de Grote Markt. Met een echte Eurosonic programmering op de donderdag en vrijdag en een Gronings feestje op de zaterdag, blijft dit podium de gezelligste plek om een drankje te doen met goede muziek op de achtergrond.

Bezoek nieuws pagina voor een accuraat blokkenschema.

ESNS 3voor12 Sessions

Graansilo, Griffeweg 4
Donderdag, 13:30 - 19:45
Vrijdag, 12:45 - 19:00
Zaterdag, 11:45 - 18:00

Bezoek nieuws pagina voor een accuraat blokkenschema.

Live 3FM radio

De Winkel, Grote Markt 30-33
Geen toegang tot de studio.

 

Elke avond wordt er live radio gemaakt op Eurosonic Noorderslag. Kom aanwaaien bij De Winkel waar je de hardwerkende DJs en producers aan het werk kunt zien, en hier een daar een live sessies van Eurosonic Noorderslag acts kan beluisteren.

Bezoek www.3fm.nl voor meer informatie over de activiteiten van 3FM tijdens Eurosonic. 

2 meter Sessies

Damsterdiep (in the Summerlabb venue)
Donderdag & Vrijdag, 17:00 – 20:30
Zaterdag, 14:00 – 17:30
Gratis toegang. 

Op het intieme 2 Meter Sessies podium op Eurosonic Noorderslag presenteert het muziekplatform van Jan Douwe Kroeske drie dagen lang live showcases met veelbelovende muzikanten uit binnen- en buitenland.  In de afgelopen jaren kwamen nu gevestigde namen als The Slow Show, Amber Arcades, The Staves en C. Duncan langs om te spelen en de line-up voor dit jaar is minstens zo veelbelovend….

Voor meer informatie over de sessies en een overzicht van het programma, bezoek www.2metersessies.nl.

Stay at HOME with.. Home Festival meeting and showcases

Brouwerij Martinus, Kostersgang 32-34 
Donderdag, 18:00 - 20:00

Gratis toegang.

 

Programme: 

Birthh
Joan Thiele
GLI SPORTIVI
+ Joycut dj set 

Dox 20 Year Anniversary Showcase

Brouwerij Martinus, Kostersgang 32-34
Zaterdag, 15:00 - 18:00
Gratis toegang.

Het Amsterdamse label/boekingskantoor/publisher Dox, een firma die louter doet aan oprechte muziek, bestaat maar liefst 20 jaar. Reden voor een feestje! Het jubileumjaar wordt op 14 januari tijdens Noorderslag afgetrapt met een exclusieve showcase, waar Dox zijn nieuwste acts presenteert: Brass Rave Unit (later op de avond ook te zien tijdens Noorderslag), IVAR, PEER, Lorrén en Marle Thomson. Een biertje kan hierbij natuurlijk niet ontbreken, dus we zien je graag in Brouwerij Martinus! Lees meer.

Giels Talenten

Huis de Beurs, Akerkhof 4 
Donderdag, 16:30 - 19:15/19:30.
Gratis toegang.

In het verlengde van zijn online platform Giels Talentenjacht, is Giel Beelen ook in Groningen op zoek naar het nieuwste muzikale talent. Daarnaast presenteert hij op het podium in Huis de Beurs 11 van zijn eerder ontdekte talenten aan het publiek. Van muziek maken in de slaapkamer naar spelen op Eurosonic Noorderslag!

Houd www.gielstalentenjacht.nl in de gaten voor meer details. 

Excelsior Recordings & Triomf presenteren: De Salon

Noorderlicht, Akerkhof 12
Woensdag t/m Zaterdag, 12.00 - 22.00
Gratis toegang.

Sinds jaar en dag popt het onafhankelijke platenlabel Excelsior Recordings tijdens Eurosonic Noorderslag op in Groningen. De ene keer in een winkelpand, dan weer in een silo of een brouwerij. In 2017 creëert Excelsior samen met Triomf in fotogalerie Noorderlicht een sociëteit gewijd aan de schone kunsten: De Salon. Lunchen en dineren kan.

De Salon wordt gecureerd door Meindert Talma, Happy Camper, MICH and Spinvis.

Voor meer info zie: Facebook event of www.excelsior-recordings.com.

Grunnsonic

Meerdere locaties verspreid over de stad.
Woensdag t/m vrijdag, 20:00 – 02:00
Zaterdag, 12:30 – 17:00 (op het Eurosonic Air podium)
Gratis toegang.

Ook dit jaar presenteren we in samenwerking met PopGroningen Grunnsonic – het showcase event voor muziek uit Groningen. Van rock, tot pop, tot dance, je zult hier altijd een talentvolle artiest zien.

Bezoek www.grunnsonic.nl voor een accuraat speelschema en de locaties.

Jagersonic - “Kalm An is Niks An”

Vera, Oosterstraat 44
Zaterdag, 13.00 - 21.00
Gratis toegang.

Voor de vierde keer organiseert de Klazienaveense DJ DE ROOIE JAGER zijn eigen JAGERSONIC FESTIVAL. JAGERSONIC bestaat uit een eclectische mix van kwaliteits-muziek, kenmerkend voor de deejay sets van de ROOIE JAGER himself.

Programme: Di-rect (nl), Bonnie St. Clair (nl), Fleddy Melculy (be), Pee n Rinus (nl), Traumahelikopter (nl), Entrapment (nl), Henk Wijngaard (nl), De Kik (nl), Need (nl), The Jerry Hormone Ego Trip (nl), Danny Panadero (nl), Magic Dick Power (nl), Wesley Pol (nl), Sytse Sneekweek (nl), De Jonge Boschfazant (nl), Meindert Talma (nl), Dikke Dennis (nl), Goe Vur In De Otto (nl), Slowpoke (nl), Robert Stipje (nl), Tony Terrific (nl), Walter Roadburn (nl) and Johan’s Ballenbak (nl).

Platosonic / Coffee & Music

Plato, Oude Ebbingestraat 41
& Coffee Company, Oude Ebbingestraat 39

Donderdag, 12:00 – 19:30
Vrijdag & Zaterdag, 12:00 – 17:30
Gratis toegang.

Platenzaak Plato en buur-café Coffee Company gaan gezamenlijk weer Platosonic en Coffee & Music hosten. Dit zijn DE officiële dag-festivals van Eurosonic Noorderslag. De line-ups bestaan uit zowel Nederlandse als een handvol Europese acts van de Eurosonic Noorderslag line-up.

Ga naar www.platomania.nl of Plato’s Facebook voor het meest accurate speelschema en line-up.

Poparchief Groningen

Het Poparchief, Cascadeplein 4
Woensdag t/m Vrijdag, 09:00 – 17:00
Zaterdag, 10:00 – 16:00
Gratis toegang.

Poparchief Groningen bestaat nu 10 jaar. Een goede reden voor een feestje. We vieren het jubileum met het boek We Want More! – Popcultuur in Groningen. Popjournalist Peter van der Heide geeft een bijzondere inkijk in de collectie en daarmee in de Groningse popcultuur. In vogelvlucht, verre van compleet, maar met oog voor minder voor de hand liggend materiaal. In de hieraan gerelateerde expositie zoomen we in op een aantal onderwerpen uit het boek, aangevuld met bijzonder archiefmateriaal. Tevens is het mogelijk een rondleiding te volgen door de depots, waar diverse topstukken te bezichtigen zijn. Rondleidingen kunnen plaatsvinden in het Engels en Duits. Voor de liefhebber hebben we tenslotte een gratis poster met daarop de namen van alle Groningse bands op onze website, zo’n 2500.

Voor meer informatie over de sessies en een overzicht van het programma, bezoek https://www.poparchiefgroningen.nl/.

ROC Roadtrip

De Spieghel, Peperstraat 11
Zaterdag, 15.00 - 18.00
Gratis toegang.

Zes muziekopleidingen uit alle windrichtingen van Nederland hebben de handen ineengeslagen om een tour te produceren en hun muzikale talent een landelijk podium te bieden. Het 'rijzende' popcircus ROC Roadtrip biedt drie keer per jaar een showcase in een andere stad voor de meest getalenteerde acts. 

Subbacultcha X Wham!Wham! day party

Sign Galery, Winschoterkade 10
Zaterdag, 13:00 – 18:00
Gratis toegang.

Programme: Tommy Cash (ee), Man Duo (fi), Promise Keeper (gb), First Hate (dk), Sylvana Imam (se), Fickle Ghost (nl), Nouveau Velo (nl), ohslo (nl), Korfbal (nl).

Voor meer informatie over de sessies en een overzicht van het programma, bezoek subbacultcha.nl.

Summerlabb

Damsterdiep
Donderdag t/m Zaterdag, 14:00 – 20:00
Gratis toegang.

Summerlabb is de plaats waar onderzoeksinstituten, polytechnische universiteiten en bedrijven gefocusseerd op duurzaamheid samenkomen om duurzame innovaties voor toekomstig gebruik op festivals te presenteren. Hier kun je geïnspireerd raken op het gebied van innovatief energie-, water- en lichtgebruik, en kun je duurzame trends in architectuur en voedsel bewonderen. Summerlabb is verbonden aan EPIC.

Voor meer informatie, ga naar www.summerlabb.nl

V2 Records + Radar Agency

De Gym, Oosterstraat 13a
Donderdag, 15.30 - 19.00
Gratis toegang.

Kickstart jouw Eurosonic met de V2/Radar Showcase in De GYM. V2 is de thuisbasis van veel gewaardeerde artiesten en functioneert binnen Europa met een blik op de alternative muziekscene. Radar Agency is een boekingskantoor gevestigd in Amsterdam, die continue op zoek is naar grensoverschrijdendende, hartverwarmende muziek van over de hele wereld. Samen presenteren ze een frisse line-up van nieuwe en gevestigde artiesten. Beperkte gastenlijst, dus wees op tijd.

Meer informatie:
radar-agency.com
v2benelux.com

Conference & Festival Pass

Appelsap Eurosonic

Paradigm, Helsinkistraat 6
Donderdag, 21:00 – 04:00
Toegang met conferentie en/of festival polsbandje.

Op donderdag 12 Januari zal Appelsap een showcase avond hosten in Paradigm, met frisse nieuwe Europese acts die goed bij Appelsap passen. 

Bekijk de nieuwspagina voor het volledige Appelsap-programma. 

Buma ROCKS! Loud & Proud

Lola, Pelsterdwarsstraat 11
Vrijdag, 17:00 - 20:00
Toegang voor genodigden en met conference of festival bandje.

Wil je rocken op Eurosonic Noorderslag? Zoek dan naar de Buma ROCKS! evenementen. Op donderdag 12 januari hebben we het heavy panel “Booking Metal to the Masses.” Kom langs in de kelder van de Oosterpoort voor wat wijze woorden en advies van deze heren: John Julio Sprich (de) van The Euroblast Collective, Jef Verheijen (be) van agentschap Rock The Fox en Wietze Halma (nl) van Loud Noise Productions. Blijf ook lekker hangen voor een drankje! Op vrijdag de 13de hebben we Death Alley, Paceshifters en Hibakusha op het podium staan in club LOLA. En niet te vergeten: de Wheel Of Steel keert terug naar Groningen als onderdeel van onze Rock Quiz tijdens de conferentie pauzes. We zien jullie graag in Groningen!

Bezoek www.bumarocks.nl voor meer info en programma.

CTM Publishing showcase

Martini hotel, Gedempte Zuiderdiep 8
Vrijdag, 16:30 - 18:30
Toegang voor genodigden en met conferentie en/of festival polsbandje. 

Programme:  
17:00 – 17:15 Kiol (it)  
17:45 – 18:15 Call it Off (nl)

Bezoek ctm.nl voor meer informatie.

Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool

Lola, Pelsterdwarsstraat 11
Donderdag, 01:00 - closing hours.
Toegang voor genodigden en met conferentie en/of festival polsbandje.

Launch party van hét magazine over de Nederlandse muziekindustrie: Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool. Het enige feestje waar je maar vijf minuten hoeft te zijn, want veel langer hoeft het niet te duren om je eigen exemplaar van dit bijna 300 pagina’s tellende boekwerk op te halen. Voor iedereen toch zin heeft om langer te blijven, zijn er ook nog optredens van het sensationele Iguana Death Cult, dj-collectief Dave Grohl & The Topless dj’s en een surprise-act.

Voor meer info zie: Facebook event of www.rocknrollhighschool.nl.

Invite Only

Eurosonic Noorderslag meets 050

Vindicat, Grote Markt 27
Vrijdag, 15:00 – 20:30
Toegang enkel voor genodigden.

050 connects wil Noord-Nederlandse ondernemers inhoudelijk betrekken bij relevante thema’s vanuit het Eurosonic Noorderslag conferentie programma. Keynotes door sprekers van de conferentie, panels & discussies leiden mogelijk tot nieuwe inzichten en brengen beide werelden (Music & Entertainment met MKB) met elkaar in contact. 

Programme:
15:00 – 15:30 Welcome
15:30 – 17:30 “Creative Cities” programme
17:30 – 18:30 Network opportunity
18:30 – 19:30 Walking dinner 050
19:30 – 20:30 Welcome entrepreneurs and Joost van Keulen
20:30 – 20:45 Opening Eurosonic Air

AAAfterparty

News Cafe, Waagplein 5.
Vrijdag, 01:00-04:00.
Toegang enkel voor genodigden.

Programme:
01:00 – 02:00 Captains at Sea (nl)
02:00 - 02:30 Radio Eliza (nl)
02:30 - 04:00 Captains at Sea (nl)

Voor meer informatie over de sessies en een overzicht van het programma, bezoek www.agentsafterall.nl/.

The Friendly Fire Bar

Vrijdag, Sint Jansstraat 7
Vrijdag, 13.00 - 16.00
RSVP. Vol = Vol.

Van Sløtface tot Jett Rebel en van Indian Askin tot Jacle Bow en nog veel meer binnen- en buitenlandse acts die gezien en gehoord moeten worden. In The Friendly Fire Bar komen ze op vrijdag 13 januari allemaal voorbij! 

Bezoek friendly-fire.nl voor meer informatie.

 

The Friendly Fire Bar II

Vrijdag, Sint Jansstraat 7
Zaterdag, 13.00 - 17.00
RSVP. Vol = vol.

Dé beste Nederlandse artiesten vind je niet alleen op Noorderslag maar ook in The Friendly Fire Bar. Jett Rebel, Lucas Hamming, Avi On Fire, Pip Blom, Call It Off, Rilan & the Bombardiers, Suzan & Freek, Pitou, LGHTNNG en meer laten zien waarom juist zíj op geen enkel podium mogen ontbreken. 

Friendly Fire Eurosonic Showcase + BBQ

Vrijdag, Sint Jansstraat 7
Vrijdag, 17.00 - 20.00
Toegang enkel voor genodigden

Traditiegetrouw organiseren Friendly Fire, FKP Scorpio, Beatbox Entertainment, Arcadia Live en Fullsteam weer de jaarlijkse Winter BBQ tijdens Eurosonic Noorderslag. Drinks, burgers & more, in The Friendly Fire Bar, op vrijdag the place to be.

Kraantje Pappie After

De Branderij, Poelestraat 55
Vrijdag, 00:00 - sluit
Toegang enkel voor genodigden.

Programme: Ask about it!

Sony Unplugged Sessions

The Blokes, Poelestraat 33
Donderdag, 17:00 - 20:00
Toegang enkel voor genodigden.

Programme: TBA

Dit jaar zal Sony Music Entertainment op Eursonic zich van haar beste kant laten zien door zowel lokale als internationale (toekomstige) sterren een prachtig podium te geven in The Blokes. De Sony-sterren stralen tijdens deze showcase avond waarin het label de artiesten in een intieme akoestische setting hun van hun beste kant laten zien. Onder andere de moderne troubadour 2.0 Charl DeLemarre, neo punkers Call it Off, Engelse sensatie Tom Walker en Nederlandse superster Jett Rebel zullen acte de presence geven. Een mooie line up van het beste wat Sony Music te bieden heeft tijdens ESNS. Mooie muziek, wat drankjes en hapjes, een beter begin van je Eurosonic avond zal er niet zijn.

Bezoek Sony Music voor meer informatie.

Topbillin’ Bash

News Cafe, Waagplein 5.
Donderdag, 01:15-04:00  
Toegang enkel voor genodigden.

Op donderdag 12 januari host Topbillin’ een heuse ‘invite only’ bash in het News Café in Groningen. Als onderdeel van het Eurosonic Noorderslag Extra programma, beloofd het een bijzondere avond te worden waar de muziekindustrie zich verzameld om de donderdag af te sluiten. Op het programma staan nieuwe acts van het roster en gevestigde orde, die samenwerkingen aangaan voor deze bash. Muzikaal brengt de avond een mix van tropical urban, r&b en hiphop.

Voor meer informatie, ga naar topbillin.nl.

Warner Music Noorderslag Showcase

The Dog’s Bollocks
Zaterdag, 15:00 – 17:00
Toegang enkel voor genodigden. 

Tijdens de derde editie van de Warner Music Noorderslag Showcase presenteert Warner Music Benelux haar nieuwe artiesten. Dit jaar weer vier acts: Uit Nederland spelen Ruben Annink en Klangstof (genomineerd voor een Edison), vanuit België staan Tom Frantzis en TheColorGrey op het podium.

Ga naar warnermusic.be voor meer informatie.