Delen

FAQ

Is niet alles duidelijk en heb je snel een antwoord nodig? Check of jouw vraag er tussen staat en wie weet ben je zo uit de brand geholpen. Mocht je er echt niet uitkomen, neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik kaarten kopen voor ESNS19?
Kaarten zijn helaas op dit moment nog niet beschikbaar. Wil je op de hoogte gehouden worden en als eerste weten wanneer onze kaarten in de verkoop gaan? Vul dan op deze pagina je e-mailadres in en wij stellen je als eerst op de hoogte!

Ik wil graag de ESNS conferentie bezoeken, hoe kom ik aan een ticket?
Conferentie registraties zijn al beschikbaar. Hier kun je direct jouw ticket voor de conferentie bemachtigen!

Ik heb een fout gemaakt tijdens mijn registratie. Kan ik nog zaken wijzigen?
Er is een mogelijkheid om tussentijds je registratie te updaten. Heb je een fout gemaakt, ben je van werknemer gewisseld, of heb je een andere reden om iets te wijzigen? Neem dan contact op met onze partners van Buma Cultuur via tickets@noorderslag.nl.

Ik kan de conferentie niet meer bezoeken, kan ik mijn geld terugkrijgen?
Conferentie registraties kunnen tot een maand voor het evenement geannuleerd worden. Een andere optie is om je ticket om te zetten op een andere naam. Stuur een mail naar tickets@noorderslag.nl wanneer je jouw registratie wilt annuleren of jouw ticket wil omzetten.

Ik heb nog een polsbandje of chipkaart met geld er op, kan ik dat nog terugkrijgen?
Voor de editie van 2018 kon je tot maandag 19 februari, 18:00 uur resterend tegoed op je cashless bandje retour vragen. Helaas is die deadline nu verstreken.

Geld nog niet teruggestort maar wel je geld online teruggevraagd?
Heb je voor 19 februari een profiel aangemaakt op onze website, het nummer van de chip aan je polsband of op de chipkaart en je bankgegevens achtergelaten, maar nog geen geld teruggestort gekregen? Dan kan het zijn dat het resterende bedrag nog onderweg is. Binnen 14 dagen zou het teruggestort moeten zijn.

Hoe kom ik in Groningen?
Ondanks het feit dat Groningen hoog in het Noorden ligt, is het goed te bereiken.

Trein: Het centraal station van Groningen is vlakbij de Oosterpoort en de verschillende festivallocaties. Het is handig om je reis van tevoren te plannen via www.ns.nl
Wanneer je met een groep van 4 of meer komt is het voordeliger om van tevoren groepstickets te boeken. Alle informatie hierover vind je hier.
Vliegtuig: Mocht je van verder komen, kun je ook een vliegtuig pakken. Op Groningen Airport Eelde landen diverse lijndiensten, waaronder vanuit Londen en Kopenhagen.
By car: De auto is ook een ideaal vervoersmiddel om mee naar Groningen te komen. Er zijn meerdere parkeergelegenheden in de stad. Voor de conferentie ben je op de juiste plek in De Oosterpoort. Voor het festival verwijzen we je naar gemeentelijke parkeergarage Damsterdiep of Boterdiep.

Hoe kom ik van festivallocatie naar festivallocatie? 

De beste manier om door Groningen te navigeren is te voet of per fiets. Geen fiets ter beschikking? Zorg dat je er een huurt van bijvoorbeeld de NS of de Stallingen. Geen zin om te fietsen? Neem dan een taxi om bij je volgende bestemming te geraken.

Ik wil me aanmelden voor ESNS19. Wanneer kan dit?
Elke Europese artiest of band kan zich vanaf 1 mei 2018 aanmelden voor ESNS19. Aanmelden is mogelijk tot 1 September 2018. Daarna zul je moeten wachten tot ESNS20.

Waar kan ik me aanmelden voor een spot op ESNS19?
Aanmelden kan gewoon via onze website. Je hoeft geen materiaal per post naar ons op te sturen.

Ik heb vragen over mijn aanmelding / de aanmeldingsprocedure.
Voor alle vragen over aanmeldingen en de aanmeldingsprocedure, stuur een mail naar info@esns.nl

Kan ik via jullie website een hotel boeken?
Ja, dat kan. Een selectie van hotels vind je hier: esns.nl/hotels

Heb je nog een vraag over een boeking van ESNS18?
Stuur even een mailtje naar hoteldesk@esns.nl dan komt het vast allemaal goed.

Wil jij weten hoe wij met jouw gegevens omgaan en wat wij er aan doen om deze te beschermen? Hieronder vind je onze privacyverklaring.

PRIVACYVERKLARING

Eurosonic Noorderslag (hierna ‘wij’ of ‘ESNS’) wordt georganiseerd door Stichting Eurosonic Noorderslag, gevestigd en kantoorhoudend in Groningen, aan de Trompsingel 21 (ingeschreven onder KvK nummer 02061408).

Wij vinden het belangrijk dat je weet welke persoonlijke gegevens ESNS verzamelt en hoe wij deze gebruiken. We hebben ons best gedaan om onze uitleg hieronder kort en begrijpbaar te houden. Maar het kan zijn dat je meer uitleg wilt of nodig hebt. Daarvoor kan je altijd contact met ons opnemen via privacy@esns.nl.

In het geval van belangrijke wijzigingen in onze privacyverklaring zullen wij je op de hoogte stellen. Indien nodig zullen wij bij wijzigingen jou om ‘hernieuwde’ toestemming vragen.

Onze privacyverklaring is ontworpen met jou in het achterhoofd. Hoe de verklaring op jou van toepassing is, hangt af van de manier waarop je met ons te maken hebt. Wij stellen jou niet verplicht om persoonsgegevens aan ons te verstrekken. Maar voor een goede dienstverlening is de overdracht van bepaalde persoonsgegevens een (noodzakelijke) voorwaarde. Bijvoorbeeld, als je een kaart voor een van onze evenementen koopt, gebruiken wij de informatie die je verstrekt om aan onze verplichtingen aan jou te voldoen bij het leveren van die dienst en, waar toegestaan, je op de hoogte te houden.

Toepasselijkheid

Deze privacyverklaring verstrekt enkel informatie over de verwerking van persoonsgegevens door of vanwege ESNS en heeft alleen betrekking op persoonsgegeven van jou als bezoeker van ons evenement en onze website en/of social media. Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites en systemen van derden, waar bijvoorbeeld naar verwezen wordt. Wij adviseren jou dan ook om het privacybeleid van deze derden te raadplegen.

Wij zorgen er uiteraard voor dat jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk worden behandeld. Alle persoonlijke gegevens worden door ons verwerkt in overeenstemming met de wettelijke bepalingen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming voorschrijven.

Welke persoonsgegevens verzamelen wij?

 • Wanneer je een ticket voor onze conferentie aanschaft en daarvoor een account aanmaakt, verzamelen wij gegevens die jouw contact- en factuurgegevens bevatten.
 • Wanneer je een ticket voor onze festivals aanschaft, verkrijgen wij gegevens van jou (zoals je naam, e-mailadres en telefoonnummer) van onze (voor)verkooppartner.
 • Wanneer je bestellingen voor andere goederen en/of diensten (bijv. een hotelkamer, bus- of parkeerticket) plaatst via onze website kunnen wij je vragen om persoonsgegevens zoals je naam, (e-mail)adres en/of telefoonnummer.
 • Wanneer je onze websites of app gebruikt, verzamelen we informatie zoals de browser en het apparaat dat je gebruikt, je IP-adres, je locatie, de site waar je vandaan komt, wat je wel en niet hebt gedaan met onze site/app, de pagina die je bezoekt, of wanneer je ons verlaat. Voor meer informatie over de gegevens die we in deze gevallen opslaan en de manier waarop we dat doen kun je in de toekomst ons Cookiebeleid raadplegen. Wij hebben op dit moment geen cookies ingeschakeld, maar zullen zodra deze toegepast worden jou de mogelijkheid geven deze aan te passen op jouw voorkeuren.
 • Wanneer je gebruikmaakt van een social media-functie binnen onze website of apps, en je post iets op social media, zal de social media-site ons enige informatie over jou verstrekken.
 • Wanneer je als bezoeker tijdens ons evenement gebruik maakt van een door ons verstrekt betaalinstrument, zoals een polsbandje of betaalpas, dan zal om gebruik te maken van alle diensten (waaronder geld retour na afloop) ter registratie een account aangemaakt moeten worden waarbij gevraagd wordt om een e-mailadres en wachtwoord. Om openstaande bedragen van het betaalinstrument terug te vorderen zullen ook persoonlijke betaalgegevens gedeeld moeten worden. Het is ook mogelijk om het betaalinstrument volledig te anonimiseren. Je kan dan behalve betalen op het evenement geen aanvullende service krijgen.
 • Omdat we het evenement met camera registreren of laten registreren kan het zijn dat je als bezoeker terecht komt op een van opnames. Deze registraties kunnen zowel promotionele zowel als veiligheidsgerelateerde doeleinden dienen.
 • In de weinige gevallen waarin we (anders door random opnames zoals hierboven beschreven) persoonlijke informatie van kinderen verzamelen, vragen we altijd toestemming aan de ouders en zullen we dergelijke informatie altijd uitsluitend verzamelen voor de doeleinden die zijn gespecificeerd op het moment dat we deze verzamelen.

Hoe gebruiken we jouw informatie en waarom?

 1. Voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou. Wij gebruiken jouw gegevens wanneer je een contract met ons aangaat (in het geval van de aanschaf van een conferentie- en/of festivalticket, of het gebruik van andere goederen/diensten), zodat wij:
  • jouw bestelling kunnen verwerken
  • jouw betaling kunnen aanvaarden
  • je kunnen voorzien van serviceberichten / klantenservice
  • wettelijke verplichtingen kunnen nakomen
 2. Voor onze zakelijke belangen, zoals:
  • Het uitvoeren van marktonderzoek en -analyses om onze producten en diensten te verbeteren en aan te passen.
  • Onze marketingdoeleinden, tenzij jouw toestemming is vereist voor dergelijke marketing.
  • Het garanderen van de veiligheid van onze activiteiten.
 3. Waar je jouw toestemming voor hebt gegeven:
  • Om contact met je op te nemen met informatie of aanbiedingen met betrekking tot onze toekomstige events, producten en/of diensten. Je kunt jouw voorkeuren te allen tijde wijzigen door gebruik te maken van onze wijzigings- en afmeldoptie in onze e-mails of door contact met ons op te nemen via privacy@esns.nl.
  • Om opgenomen te worden in onze afgeschermde delegates database (enkel van toepassing voor conferentie bezoekers).
  • Om op maat gemaakte reclame- en marketingcommunicatie te leveren op onze website. Hiervoor kun je in de toekomst ons Cookiebeleid raadplegen voor meer informatie.

Daarnaast kan ESNS of een mediapartner beeld- en/of geluidsopnamen (laten) maken tijdens het evenement waarin jij te zien of te horen bent. Deze opnames kunnen gebruikt worden op de website of ter promotie van het evenement verspreid worden via social media netwerken, zoals Facebook, Instagram, Twitter of Youtube. De opnames kunnen gebruikt worden op de mediakanalen van de mediapartner(s), waaronder mogelijk radio en/of televisie. Deze opnames worden mogelijk openbaar gemaakt of verveelvoudigd via verschillende mediakanalen, zonder dat wij en/of onze mediapartners een vergoeding aan jou verschuldigd zijn.

Eventuele back-ups van de opgeslagen gegevens die gemaakt worden door ons ten behoeve van het optimaal functioneren van onze systemen, worden uitsluitend gebruikt voor het herstellen van de systemen bij een storing. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt dan hetgeen hierboven omschreven.

Surfgegevens, cookies en Google Analytics

Surfgegevens die wij verzamelen kunnen (tijdelijk) worden opgeslagen en gebruikt om het bezoek aan en gebruik van onze website statistisch te analyseren en te optimaliseren. Deze surfgegevens worden (voor zover mogelijk) geanonimiseerd. Alleen de geanonimiseerde gegevens worden doorgegeven aan een derden, waaronder Google Analytics.

Wij behouden verder het recht voor om, net als de meeste websites, informatie te vergaren door gebruik te maken van “cookies” om het navigeren in de website te vergemakkelijken. Cookies zijn kleine stukjes informatie (bestandjes) die een website op een computer achterlaat. De website instrueert de webbrowser waarmee de website bekeken wordt om deze cookies op de computer op te slaan. Via de instellingen van de webbrowser kunnen cookies worden uitgezet. Wij hebben op dit moment geen cookies ingeschakeld staan, maar zullen zodra deze toegepast worden jouw de mogelijkheid geven deze aan te passen op jouw voorkeuren.

Wij maken verder gebruik van Google Analytics om inzicht te krijgen in het gebruik van de website. Uitsluitend om gebruik te maken van deze dienst van Google, wordt deze informatie, inclusief IP-adres, aan Google verstrekt. Via de website worden ook cookies geplaatst van Google in het kader van de dienst Google Analytics. ESNS heeft geen invloed op wat Google met de op deze manier verkregen informatie doet.

Sociale netwerken

Op de website van het evenement staan knoppen die zijn gekoppeld aan sociale netwerken, waaronder zoals Twitter, Instagram, Youtube en Facebook. Via deze knoppen kunnen de betreffende sociale netwerken cookies plaatsen. Op het gebruik van gegevens door die partijen hebben wij als ESNS geen invloed. De betreffende sociale netwerken zijn zelfstandig verantwoordelijk voor het gebruik en de verstrekking van gegevens die op deze manier worden verkregen. Voor dit gebruik zijn het privacybeleid en de algemene voorwaarden van de betreffende sociale netwerken van toepassing.

Cameratoezicht

Ten behoeve van jouw veiligheid en de beveiliging van personen, gebouwen en terreinen, vindt er cameratoezicht plaats op sommige ESNS-locaties. De beelden die worden gemaakt worden live bekeken. Bij calamiteiten kunnen deze opnames als ondersteunend materiaal afgestaan worden aan overheidsinstanties, waaronder mede begrepen politie en justitie. Direct na afloop van het evenement worden alle opnames vernietigd.

Beacons

We verzamelen ook locatiedata van jou middels beacons. Deze beacons hangen op alle ESNS locaties. Met de informatie die we via deze beacons krijgen kunnen wij jou bepaalde serviceproducten leveren, waaronder een persoonlijke LiveStory (overzicht van bezochte programma’s) en drukte- of rij informatie bij de zalen. Deze informatie wordt met je gedeeld en is afhankelijk van je instellingen.

Met wie delen we jouw gegevens en waarom?

Wij delen jouw gegevens;

 • Binnen ESNS en met samenwerkingspartners die diensten voor ons leveren zoals marketing, profilering, rapportage en technische ondersteuning, facturering etc.
 • Met onze externe dienstverleners (ook wel gegevensverwerkers genoemd), zoals cloud computingproviders, die de IT-infrastructuur leveren waarop onze producten en systemen zijn gebouwd.
 • Met derden die door jou ingekochte goederen en diensten leveren (bijv. festivaltickets, hotelkamers, bus- of parkeertickets) zodat zij jouw bestelling kunnen verwerken en uitvoeren.
 • Met overheidsinstellingen of andere bevoegde instanties waar dit wettelijk is toegestaan of vereist.

Omdat wij in onze dienstverlening samenwerken en/of gebruik maken van derden, die in opdracht van ons producten of diensten leveren, waarbij (tenzij anders aangegeven) persoonsgegevens van jou kunnen worden gebruikt, kunnen en moeten wij jouw gegevens in dat verband ook aan deze derden verstrekken. Wij hebben hiervoor de nodige overeenkomsten gesloten, waaronder met Mailchimp en Google, om te waarborgen dat de persoonsgegevens worden verwerkt en beschermd in de lijn met de Europese en Nederlandse wetgeving.

Bewaartermijn

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomsten en in ieder geval niet langer dan twee jaar nadat de overeenkomst is beëindigd, tenzij dit noodzakelijk is ter voldoening aan een wettelijke bewaarplicht.

Jouw keuzes en rechten

Jouw keuzes

Als je ons toestemming hebt gegeven, kan je deze als volgt intrekken:

 • Om geen marketinguitingen meer van ons te ontvangen kun je je voorkeuren aanpassen via onze wijzigings- en uitschrijfoptie die onder in onze mails te vinden zijn. Je vind deze opties in elke e-mail de wij je sturen. Ook kun je ons benaderen via privacy@esns.nl om je instellingen te wijzigen. Wij zullen dan handmatig je instellingen aanpassen.
 • Om de toestemming voor opname van jouw gegevens in de delegates database in te trekken, kun je contact opnemen met privacy@esns.nl.
 • Raadpleeg in de toekomst ons Cookiebeleid om het gebruik van cookies en traceerhulpmiddelen uit te schakelen. Wij zullen jou in ons Cookiebeleid uitgebreid uitleggen hoe jij de cookie-instellingen kan wijzigingen en deze aan jouw voorkeuren kan aanpassen.

Jouw rechten

Je hebt ook rechten over hoe je persoonlijke informatie wordt gebruikt, inclusief:

 • Het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je gegevens door ons.
 • Het recht om te vragen dat je gegevens worden gewist of niet verder gebruikt.
 • Het recht om een kopie te vragen van de informatie die wij over je hebben.
 • Het recht om door jou verstrekte informatie aan te passen, te wijzigen of bij te werken.

Om één van de bovenstaande rechten uit te oefenen, kun je opnemen met ons hoofdkantoor via privacy@esns.nl. Houd er rekening mee dat we elk verzoek dat we ontvangen zorgvuldig zullen beoordelen en binnen 4 weken zullen afhandelen.

Hoe wij jouw informatie beschermen

We hebben veiligheidsmaatregelen ingesteld om je gegevens te beschermen. De veiligheidsmaatregelen die we gebruiken, hangen af van het type informatie dat we verzamelen.

Wij bewaren je gegevens niet langer dan nodig om de door jou gevraagde diensten te kunnen verlenen, voor de doeleinden die in dit beleid worden beschreven en voor de wettelijke doeleinden waarvoor wij verplicht zijn de informatie te bewaren. Wij zullen je gegevens veilig verwijderen wanneer deze niet langer nodig zijn voor deze doeleinden, in overeenstemming met ons bedrijfsbeleid. Wij doen er verder alles aan om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen te voorkomen.

Als internationaal opererende organisatie maken we gebruik van gedeelde diensten, waarvan sommige zich buiten Europa bevinden. Wanneer informatie aan deze gedeelde diensten wordt doorgegeven, gelden er strikte regels om ervoor te zorgen dat je gegevens nog steeds tot op een hoog niveau worden beschermd. Als we dat doen, zullen we ervoor zorgen dat de nodige veiligheidsmaatregelen worden genomen. Wanneer je gegevens buiten de Europese Economische Ruimte worden overgedragen, gebruiken wij een van de onderstaande mechanismen.

 • Door de Europese Commissie goedgekeurde standaard contractbepalingen
 • EU-VS Privacyschild

Voor meer informatie over de beveiligingsmaatregelingen die we nemen om jouw gegevens veilig te stellen kan je contact met ons opnemen.

Hoe kun je ons bereiken?

Als je vragen hebt over het bovenstaande, of onze benadering van privacy, kan je altijd contact met ons opnemen via privacy@esns.nl. Wij zullen je vragen zo snel mogelijk in behandeling nemen en zullen uiterlijk binnen 4 weken bij je terug komen.

Je kunt uiteraard ook contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens, maar we raden je echter aan om altijd eerst ons te contacteren om ons eerst te laten proberen je te helpen.

Waar kan ik vinden welke locaties onderdeel zijn van ESNS?
De festivallocaties van ESNS veranderen elk jaar. Voor een overzicht van de locaties voor 2019 moet je nog even geduld hebben.

Ik wil graag ESNS bezoeken, maar ben minder valide. Kan ik alle locaties bezoeken?
We proberen er voor te zorgen dat iedereen van het festival kan genieten. Echter is niet elke locatie toegankelijk voor mindervaliden. Zodra het programma bekend is, zal hier een lijst geplaatst worden met alle locaties en de toegankelijkheid daarvan.